KIKIMORA BAND
Nikolo

Николо Коцев

( соло китара, вокали )

Николо Коцев е роден в семейство на професионални музиканти. От 5 – годишна възраст свири на цигулка, а от 10 – на китара. На професионалната сцена като рок-китарист се качва на 14 годишна възраст. В продължение на години работи в популярни български рок банди в България и чужбина. На професионалната международна сцена сериозен пробив прави с шведската рок – група „Балтимор”. Издава два албума в Япония и Европа. Няколко години по- късно създава собствена група наречена „Брейзън Абът”. Издава пет студийни албума, в които участват  Глен Хюз, Иън Хаугланд, Мик Микаели, Сванте Хенрисон, Джо Лин Търнър, Джон Левен, Йорн Ланде, Йоран Едман.  През 2001 написва и издава рок – операта „Нострадамус”, изпята от Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Глен Хюз, Сас Джордан, Йорн Ланде, Дуги Уайт и др. През 2004 се присъединява към групата на Робин Гиб (един от братята Гиб, „Би Джийс”) като китарист, а по-късно и като музикален директор, какъвто е и до сега. През 2006 започва работа по нова рок – опера „Дракония”. През 2007-2009 създава традиционната опера „Джоел”, играна с огромен успех във Финландия през 2009г.. През 2009 защитава научната степен „Доктор по музикознание и музикални изкуства” към НМУ Панчо Владигеров.

band_member_01

НИКОЛАЙ ЦВЕТКОВ

( бас китара, вокали )

Николай Цветков е роден на 05 февруари 1987 г. в град Харманли. В ранна възраст, вдъхновен от любимите си групи е мотивиран да засвири китара и бас, следвайки стъпките на баща си – басист в небезизвестната група “Славяни”. Освен с музика, Николай се занимава и с изобразително изкуство.

Открива, че неговото призвание е музиката и повече от 10 години развива своя талант, трупайки опит в няколко групи (FFH, Black Hole, Hangover) с активна клубна и фестивална дейност.

band_member_02

НИКОЛАЙ ТОДОРОВ

( барабани )

Роден във Варна – 1986г. в семейство на професионални музиканти. От четири годишен е завладян от разнообразието на ударните инструменти, които стават oснова за неговото развитие. Завършва музикално училище във Варна, а след това и Държавна Музикална Академия „ Панчо Владигеров ” София.

Награждаван е на редица национални и международни конкурси за ударни инструменти. Свирил в не една рок групи и участва в осъществяването на редица музикални проекти.

band_member_04

НИКОЛА ЗДРАВКОВ

( вокали )

От детските си години е фен на DIO, след като чува първия му албум “Last in Line”. Роден в семейство на музиканти. В годините 1993 – 1994 пее в Хора на Софийските момчета. В гимназията прави първата си група, която репетира в мазето му. Получава пълна подкрепа от родителите си и започва да създава музика. Първите песни Crashing Things и Black Star са записани с баща му, който свири на китара.

През 2003 създава рок група Торнадо. Участва в рок операта на Николо Коцев „Нострадамус“. Това е поредната повратна точка в музикалния му път. Скоро след това е поканен като певец в КИКИМОРА.

band_member_03

АНТОНИЙ ГЕОРГИЕВ

( клавир )

Антоний Георгиев – Тонто е познат на българската публика като един от основателите на група АХАТ и по-късно участието му в групите РЕВЮ, СЛЕНГ, КОНТРОЛ, МОНОЛИТ, АНАЛГИН, БТР, МОНО и редица студийни проекти. Роден през 1965 започва уроци по пиано 8 годишен. Първите си изяви в рок групи прави 16 годишен. През 1985 става става един от съоснователите на АХАТ. През 1988 участва в записите на култовия албум “Походът”. През 1999 г записва втория албум на АХАТ “MADE in USA” в Орландо Флорида. По-късно се занимава със студийна работа и участва в турнета на АХАТ и участва в телевизионно предаване “Денис и приятели”. Изнася многобройни концерти в страната с БТР и Джон Лоутън, проекта МОНО.

KIKIMORA band